Carme Giró

Usuària de la Biblioteca Pública de Tarragona

“Les biblioteques milloren la vida de la gent. N’hi haurien d’haver moltes més i properes als llocs on vius, al mateix barri”

Sóc professora de matemàtiques de secundària, inquieta culturalment i visc a Tarragona. La meva relació amb la biblioteca comença ara fa més de 28 anys. Hi trobava llibres que no trobava a les llibreries (i no només de feina) i m’anava molt bé l’apartat de literatura infantil pels meus fills. Un d’ells va ser lector abans d’aprendre a caminar. Es podia triar tant!.. I els explicaven contes. Era divertit i entretingut.

La biblioteca m’ha aportat l’oportunitat de conèixer molts tipus de llibres i per tant, d’esbrinar quins són els que realment m’interessen, tant pel què fa a mi com a la meva família. No ha calgut comprar molts llibres que haguéssim descobert que no ens interessava llegir-los i alhora n’hem descobert molts que després de llegir-los ens ha agradat tenir i els hem comprat.

El tracte amb les persones que hi treballen ha estat sempre de col•laboració. I un saber fer com el que m’hi he trobat, sempre aporta enriquiment. La biblioteca està sempre en constant renovació, donant facilitats als usuaris, deixant-nos més llibres, més vídeos, més música, revistes. Aportant amb les seves activitats culturals, coneixement. També m’ha servit en la meva feina per recomanar llibres per llegir sense una despesa extra pels alumnes. Resumint: anar a la biblioteca sempre és una font de plaer.

Les biblioteques milloren la vida de la gent. N’hi haurien d’haver moltes més i properes als llocs on vius, al mateix barri. Són llocs de silenci on poder trobar-hi llibres per tothom. Llibres de diferents idiomes, de diferents temes. Llocs on es pot treballar. Lluny de distraccions.

La cultura és un dels camins per entendre’ns entre nosaltres, gent amb diferents tradicions i de barreges ètniques que convivim en un mateix món cada cop més globalitzat. A molts els dóna l’oportunitat d’un primer contacte amb el coneixement.Els comentaris estan tancats.