Cristian Ruiz

Usuari de la Biblioteca Infantil i Juvenil Can Butjosa de Parets del Vallès

“Les biblioteques donen una petita dosis d’esperança i màgia que ajuda a viure millor”

Tinc 22 anys i treballo i estudio en l’àmbit del comerç. Sóc de Parets des de sempre i jugo a handbol. M’encanta llegir, ja siguin novel·les fantàstiques, negres, d’història… I he crescut escoltant contes a la biblioteca.

La meva relació amb la biblioteca comença als 3 anys. El meu avi va ser qui em va portar per primer cop a la biblioteca i jo al començament no volia, però després el que no volia era anar-me’n. El meu avi m’hi va portar perquè volia que llegís i que agafés aquest hàbit. I ho va aconseguir, però també va aconseguir que m’agradés més escoltar, ja sigui contes o altres coses.

Venir a la biblioteca m’ha aportat, a part d’adquirir hàbits, el fet d’aprendre a escoltar i descobrir que escoltant es pot aprendre molt més que deixant parlar. A la biblioteca també he après que qualsevol història es pot adaptar i ser útil per a qualsevol tipus de persona, que no hi ha contes només per a nens i que la seva màgia pot arribar a tothom. Gràcies a la seva gent fan més màgic el dia a dia.

Si no hagués tingut contacte amb la biblioteca suposo que el meu caràcter hagués sigut semblant però segurament no tindria al meu voltant la gent que tinc, no llegiria amb la freqüència amb la que ho faig i no escoltaria com ho faig. Tampoc entendria el perquè d’explicar contes o de la manera en què ho fan aquí. Suposo que seria menys pacient i que no sabria com trobar la calma en els moments més tensos.

Crec que les biblioteques aporten calma i un lloc on ets respectat per poder estudiar, llegir o escoltar en pau. Però també aporten històries i llegendes, contes i rondalles on s’ensenyen lliçons i on tot és possible. Donen una petita dosis d’esperança i màgia que ajuda a viure millor.Els comentaris estan tancats.