Francesc Camps

Usuari de la Biblioteca Pública de Tarragona

“El poder llegir la gran diversitat de diaris que hi ha em permet formar-me una opinió sobre temes actuals el més “integral” possible”

Sóc educador social i visc a Tarragona. Les meves aficions són la lectura, l’escoltar música, els viatges, el contacte amb la natura i el diàleg amb els amics. Valoro el compromís personal amb l’autocreixement, ja sigui des de l’èxtasi o l’ènstasi, o la fusió d’ambdós.

Vaig començar a anar a la biblioteca, suposo, acompanyat del meu germà gran per tal de cercar alguna informació per a realitzar una feina escolar. De petit, quan la literatura infantil i juvenil encara no s’havia desenvolupat tant com ara, hi podia passar les tedioses tardes de les vacances escolars remenant els pocs còmics i llibres que hi havia per a infants.

La biblioteca és un magnífic banc de recursos culturals per tal d’ampliar la teva cosmovisió de coneixements quan necessites documentar alguna necessitat vital a cobrir. El poder llegir la gran diversitat de diaris que hi ha em permet formar-me una opinió sobre temes actuals el més “integral” possible.

Malgrat la meva timidesa, a la biblioteca també he pogut fer, amics no, però sí, coneguts i saludats. Crec que si no hagués tingut mai contacte amb la biblioteca seria una persona amb menys interessos vitals, en general, i culturals, en particular. Segurament no hauria adquirit un hàbit de lectura més o menys constant i, en definitiva, seria molt menys culte.

Les biblioteques són com una mena de centres d’assistència primària sanitària, però en l’àmbit cultural: ofereixen uns serveis i recursos culturals bàsics al poble. Milloren la vida de la gent oferint-los informació, productes culturals de tota mena, la possibilitat de relacionar-se amb altra gent amb interessos semblants, entreteniment, activitats culturals, etc…Els comentaris estan tancats.