Joan Sancho

Usuari de la Biblioteca Pública Maria Barbal de Tremp

G_joan

“Les biblioteques faciliten que la cultura, la lectura, la formació… arribin a tothom gratuïtament. Qualsevol persona hi té cabuda.”

Sóc en Joan, provinc d’una família humil de Barcelona. El meu pare morí quan jo era un nen. Vaig viure la guerra just acabar la infantesa. Als 14 anys vaig començar a treballar en el sector tèxtil. De ben jove em vaig aficionar al cant coral i vaig col·laborar en la fundació de l’Orfeó Laudate. Una altra de les meves aficions és la muntanya. He tingut quatre fills i en fa 12, que ja jubilat, visc a Tremp amb la meva dona, seguint la traça d’una filla meva, la Marta.

La primera biblioteca que recordo és la Biblioteca de Catalunya, que en dèiem Central. Hi anava perquè estudiava peritatge tèxtil a l’Escola Industrial. De ben petit vaig tenir llibres a l’abast perquè tenia accés a la biblioteca de la Caixa. Sempre he viscut amb llibres. Ara mateix en tinc dos de començats. Quan vaig venir a viure a Tremp vaig començar a freqüentar la biblioteca pública.

La Biblioteca m’ha permés estudiar, formar-me i amb 90 anys encara ho faig.
M’agrada molt llegir i molt variat. Sempre he de tenir un llibre a prop. I la biblioteca em possibilita fer-ho sense que econòmicament me’n ressenteixi. De moment també m’ha evitat haver de dependre d’Internet!

Si no hagués tingut mai contacte amb la biblioteca penso que seria totalment diferent. Una persona que no llegeix perd un alt percentatge de possibilitat de crear-se a ell mateix. Els llibres són imprescindibles per a les persones i les biblioteques faciliten aquest contacte. De tots els llibres se’n pot treure experiències.

Les biblioteques faciliten que la cultura, la lectura, la formació… arribin a tothom gratuïtament. Qualsevol persona hi té cabuda.Els comentaris estan tancats.