Manel Alfaro

Usuari de la Biblioteca Infantil i Juvenil Can Butjosa de Parets del Vallès

G_Familia Alfaro

“Les biblioteques fan més lliures a les persones”

Sóc en Manuel Alfaro Valle. Actualment treballo de mosso de magatzem, però abans que arribés la crisi treballava d’enginyer tècnic d’obres públiques realitzant projectes de carreteres. Visc a Mollet del Vallès, estic casat, tinc dos fills (un nen i una nena) i les meves aficions principals (encara que no tinc temps de fer-les) són llegir, córrer, anar al cinema i anar al teatre.

La meva relació amb la biblioteca comença a l’any 1983. Tenia jo 11 anys. Anava al col·legi Pompeu Fabra i al costat hi van obrir la biblioteca de Can Butjosa. En aquells anys Parets era molt poble i pràcticament no hi havia res d’oci i menys llibreries i això de tenir a prop de casa un lloc on agafar llibres sense cost va ser un impacte molt gran.

La biblioteca ha tingut dues fases en la meva vida amb aportacions diferents en cadascuna d’elles. En una primera fase, que va ser des de l’any 1983 al 1996 (més o menys), el meu ús de la biblioteca va ser com a lector. Em va aportar la possibilitat de llegir molts llibres i adquirir molts coneixements a través dels llibres que agafava en préstec. També em va permetre realitzar els treballs que m’encomanaven a l’escola. Em va ajudar en part a formar-me a nivell intel·lectual.

En una segona fase, que aniria des del 2009 a l’actualitat, m’ha permès compartir la biblioteca amb la meva família mitjançant les activitats que realitzen. En aquests moments més que un lector sóc un usuari dels serveis que ofereixen (taula camilla, dissabtes en família, hora del conte, jocs de falda…) que m’estan permetent transmetre als meus la passió i l’amor que sento per aquesta biblioteca i per la lectura. Precisament, amb d’altres antics usuaris de la biblioteca, estem intentant encetar un projecte, que es diu “Associació de Nens Crescuts”, amb el qual intentem conservar i transmetre els valors que la biblioteca ens ha aportat a cadascun de nosaltres.

Em costa imaginar-me com seria actualment sense els coneixements adquirits amb l’ajuda de la biblioteca. Suposo que hauria llegit menys llibres dels que he llegit i a alguns ni tan sols hi podria haver accedit. A nivell intel·lectual hauria adquirit menys coneixements dels que tinc i puc dir que hauria crescut menys com a persona. La meva família també hauria perdut un lloc de convivència, de creixement, de formació, de lectura i de diversió.

Per a mi llegir és enriquir-se personalment, és adquirir coneixements, augmentar la teva capacitat intel·lectual despertant a la vegada el teu esperit d’autocrítica i el teu raonament. Per tant, penso que les biblioteques fan més lliures a les persones.Els comentaris estan tancats.