Marina López

Usuària de la Biblioteca Pública Maria Barbal de Tremp

“Sense la Biblioteca no sabria llegir tan bé ni hauria millorat l’escriptura”

Sóc la Marina, visc a Tremp, tinc 10 anys. M’agrada llegir els llibres que em recomanen les bibliotecàries.

Vaig començar a anar a la biblioteca quan feia P3. Amb l’escola anàvem a la Biblioteca, i la Laura, una de les bibliotecàries, ens explicava contes, ens deia quin tipus de contes hi havia: d’aventures, d’amor, de tot. I, durant tots aquests anys fins ara, m’ha agradat llegir. A la mateixa vegada que aprens a escriure millor, aprens coses noves, etc… També et pots divertir llegint històries que potser algun cop t’han pogut passar a tu o històries que t’agradaria que et passessin. Llegir és una aventura. Descobreixes llibres que pensaves que no t’agradarien.

A la biblioteca he descobert noves coses, com per exemple, llibres que pensava que no existien o que el planeta Mart està descobert.

Una cosa que m’han ensenyat les bibliotecàries és que els llibres no s’han de jutjar mai per la portada, la portada potser és lletja, però el que importa és el contingut. Quan era petita pensava que les bibliotecàries quan et feien callar o et cridaven l’atenció per alguna cosa, era per fer-me la guitza, però a mesura que m’he fet més gran veig que ho fan perquè no es molesti a la resta de la gent. Ara les bibliotecàries i jo som com una família. Les veig cada setmana quan vaig a la Biblioteca.

Hi ha molts nens i nenes a la meva classe que per no llegir no entenen el significat d’algunes paraules. Sense la Biblioteca no sabria llegir tan bé ni hauria millorat l’escriptura. He llegit tants llibres i contes, que si no hagués estat per la Biblioteca, els de casa meva no els haurien pogut comprar.

Jo penso que les biblioteques milloren la vida de la gent. T’ajuden a saber les coses que passen, perquè una Biblioteca a més de llibres també té revistes, diaris, i d’altra informació.

Siguis petit o gran, les bibliotecàries sempre t’ajudaran amb els dubtes, amb els llibres o amb d’altres problemes. Jo tinc un germà més gran que no li agrada llegir, però les bibliotecàries li han buscat llibres que a ell li agraden pel tema que tracten, i ara el meu germà està començant a llegir.Els comentaris estan tancats.