Paco Subias

Usuari de la Biblioteca Central de Castelldefels

“Les biblioteques són llocs de convivència sense restriccions per edat, sexe, nacionalitat, color de la pell o religió”

Sóc nascut a Barcelona ja fa mig segle i ciutadà de Castelldefels, pare de tres fills i el primogènit d’un total de quatre germans. Vaig estudiar Economia a la Universitat de Barcelona i ara treballo amb temes financers en una empresa de consultoria de negocis i màrqueting. M’agrada l’esport i he viatjat molt. Ara continuo fent molt esport però viatjo molt més amb els llibres que no pas amb avió!

Quan vaig començar a estudiar em vaig acostumar a anar a la biblioteca de la facultat. En aquell temps jo vivia a Barcelona i estiuejava a Castelldefels. I les tardes d’estiu calia aprofitar-les per preparar alguna assignatura i ja no sabia estudiar a casa: necessitava sortir de l’ambient familiar i trobar un lloc que m’ajudés a concentrar-me. Així vaig començar a sovintejar l’antiga biblioteca de Castelldefels on estudiaven amb les finestres obertes i al costat dels pins. I de vegades agafava algun llibre.

La biblioteca m’ha servit per tenir a la meva disposició un lloc agradable on poder-me concentrar per estudiar, llegir o pensar. Un lloc que m’ajuda a afrontar la meva vida amb més coneixement i serenor. També hi ha tot un món de revistes, llibres o materials audiovisuals de diverses matèries que jo mai m’hagués ni tan sols plantejat consultar si no estiguessin presentats com ho estan en una biblioteca. M’encanta tafanejar les novetats o bé aquells llibres que les bibliotecàries col·loquen estratègicament com un ham per “pescar” lectors.

D’altra banda, hi ha d’altres elements intangibles que m’ha aportat la biblioteca i que segur que han contribuït a transformar la meva manera de pensar, d’afrontar els reptes, de tractar a la gent, de parlar i en definitiva de viure. I crec que per millor!

Les biblioteques són llocs de convivència sense restriccions per edat, sexe, nacionalitat, color de la pell o religió. Hi ha gent ben diversa: nens àrabs llegint en català, avis llegint la premsa, noies d’aspecte eslau amb el seu portàtil i d’altres de mitjana edat com jo mirant una revista… D’altra banda, hi ha moltíssimes opcions de lectura en diferents idiomes, pel·lícules, música i d’altres activitats com conferències amb les quals es fàcil socialitzar-se i trobar el que a cadascú li pot interessar. Fins i tot és positiu a nivell de salut: són llocs on prima el silenci, la concentració i el respecte i això allarga la vida!Els comentaris estan tancats.