Peter Allan

Usuari de la Biblioteca Pública Maria Barbal de Tremp

“Un espai serè per treballar, estudiar, llegir i connectar-me amb el món mitjançant Internet.”

Sóc en Peter, un arquitecte i artista. Visc a Suterranya, un petit poble del prepirineu a 7 Km de distància de Tremp, capital de la comarca el Pallars Jussà. Una de les raons de viure en aquest territori va ser les possibilitats que m’oferia respecte a la meva estima per la natura, la història i l’art.

Escric aquestes línies la setmana que la biblioteca compleix 7 anys, un any després de la meva arribada a la Conca. He visitat l’edifici des de la seva inauguració. En un principi va ser un refugi. Vivia en una obra en construcció i la biblioteca m’oferia un espai serè per treballar, estudiar, llegir i connectar-me amb el món mitjançant Internet.

En el present continua facilitant-me els materials d’investigació local que m’ajuden al coneixement, cada vegada més en profunditat. La possibilitat d’obtenir altres documents mitjançant la xarxa de biblioteques, esperant sempre que la de Barcelona s’uneixi ben aviat. Atès per un equip humà que et facilita i fa que et sentis molt bé dintre de la recerca cultural, fent-me partícip de les activitats que organitza la biblioteca de Tremp. Actualment estic preparant un llibre esperant que en breu temps els prestatges l’acullin.

Des de la meva infància a Anglaterra he visitat i passat molt de temps en biblioteques. Quan era petit anava cada setmana amb el meu pare, igual que en la meva etapa d’estudiant. Ara em sembla que el futur de les biblioteques en el Regne Unit està en perill, moltes han tancat les seves portes en els últims anys. El govern i el ministre de cultura opina que no tenen cap valor.

A Tremp veig un futur més positiu. La biblioteca fa un impuls cultural (en el cas de Tremp, juntament amb el nou teatre i el cinema la Lira). Aquests espais faciliten el coneixement i la connexió amb el món a un territori que històricament ha estat bastant aïllat per la seva situació geogràfica. De la mateixa manera que els espais culturals apropen a les persones interactuant i coneixent-se, compartint coneixement i experiències de vida.Els comentaris estan tancats.