Toni Andrés

Usuari de la Biblioteca Central de Castelldefels

“El pagament d’impostos serveix per mantenir uns serveis públics de qualitat, entre ells la biblioteca”

Tinc 53 anys i em dedico al món financer. Visc a Castelldefels des de fa 22 anys. Estic casat i tinc 2 fills i tota la família som usuaris de la biblioteca, tot i que jo sóc el que més sovint utilitzo els seus serveis.

La meva relació amb les biblioteques ve de lluny. De petit ja hi feia els treballs de l’escola amb enciclopèdies i diccionaris i també consultava la bibliografia que em recomanaven els bibliotecaris per fer treballs més específics. Posteriorment vindrien les jornades d’estudi en les quals buscaves tranquil·litat i concentració.

A Castelldefels vaig retrobar-me de nou amb la biblioteca una mica per casualitat. Era l’estiu i volia anar al parc amb els meus fills petits i vaig descobrir la biblioteca de la platja, que és fantàstica pels mesos d’estiu ja que combina la lectura i activitats pels nens.

Allà vaig descobrir que les biblioteques actuals ja no són només per consultar El Quijote, Unamuno o Mercè Rodoreda, sinó que posen a disposició del usuaris un ampli ventall de cultura que pots consultar i viure de més a prop, com les xerrades literàries o els contes. A més, els professionals que hi treballen sempre són atents i resolen les consultes.

La biblioteca és per mi una font de cultura. Gràcies a ella he pogut consultar materials als que difícilment hauria pogut accedir. Específicament, he aconseguit millorar els idiomes, gràcies en part, al préstec de revistes i pel·lícules en versió original.

També és útil per adonar-te’n que el pagament d’impostos serveix per mantenir uns serveis públics de qualitat, entre ells la biblioteca. Sense ella, la meva vida seria més avorrida, amb menys cultura i sense un lloc on iniciar als meus fills a la lectura.Els comentaris estan tancats.